Hur hittar jag saker som mitt barn glömt på kollot?
Märk upp ditt barns tillhörigheter med namn och grupp. Detta är viktigt eftersom tröjor, ryggsäckar, osv. ofta är likadana vilket gör det svårt att hitta rätt sak om de inte är uppmärkta. Upphittade saker kommer att förvaras vid ingången på Gan Israel. Kontakta oss om det är något du inte hittar. 

Hur gör jag om jag behöver hämta mitt barn under dagen?
Om du behöver hämta ditt barn under dagen bör du meddela oss i förväg. Om du meddelar oss tidpunkt ser vi till att ditt barn är klart att hämtas. Släkt eller vänner får hämta barn från kollot bara om föräldrarna har meddelat oss om detta. 

När kan jag besöka mitt barn?
Dagkollot Gan Israel tar emot besök från föräldrar alla dagar. Meddela oss i förväg om du vill följa med på utflykter. Alla föräldrar är välkomna att delta i barnens Shabbatfirande på fredagseftermiddagarna.

Hur religiöst är Gan Israel?
Gan Israel är inklusivt och barnen kommer från olika judiska bakgrunder. Individuell observans är inget vi fokuserar på. Alla barn erbjuds en rik och mångfacetterad judisk upplevelse i form av äventyr, sång och olika judiska projekt.

Får barnen ta med sig värdesaker till kollot?
Vi tar inte ansvar för värdesaker som ditt barn tar med sig till kollot, som exempelvis smycken, mobiltelefoner eller dyra leksaker. Barnen får INTE ta med sig mat till kollot.

Vad ska mitt barn ha med sig på Gan Israel varje dag?
- Hatt/keps
- Flaska vatten 
- Inneskor, regnkläder 
- Byteskläder 
- Kippa (pojkar) 
- Ett mynt till tzedaka (välgörenhet), vi ger tzedaka varje dag innan tefilla (bön).
- Badkläder, ”vattenskor” och solkräm

Hur tar sig mitt barn till och från kollot?
Föräldrar måste själva ta barnen till och från kollot. Barnen bör komma dit 09.00 så att vi kan komma igång med dagens aktiviteter. Barnen hämtas senast 16.00.

Hur kommer jag i kontakt med mina barns ledare?
Du kan ringa kolloledarna på ett telefonnummer som du får när kollot börjar. Vi ber dig att endast ringa om det är något viktigt eftersom ledarna har fullt upp med de olika aktiviteterna.

Hur kommer jag i kontakt med kollots föreståndare?
Föreståndarna finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor. Mina: 073 729 2140. Chaim: 0707 908 994. Du kan även ringa till vårt kontor på: 08 679 7067. Undvik att ringa mellan 16.00 och 20.00.