Mina barn var på Gan Israel för första gången i år och det ångrar vi inte. De hade väldigt roligt samtidigt som de lärde sig mycket. Genom fantasifulla, varierade aktiviteter upplevde de judisk gemenskap och lärde sig om judendomen på ett lekfullt och engagerat sätt. Bland annat bakade de kakor med hebreiska bokstäver, hade sabbat-spa med bubbelpool och lemonad, gjorde olika typer av pyssel som att färglägga en egen tsedaka-bössa och att göra en mezuza samt lärde sig sånger och böner. Listan är lång. Dessutom gjorde de utflykter två gånger i veckan till parker och muséer. Tack vare fokus på barnens upplevelser och ett kreativt lärande fick de oförglömliga veckor på Gan Israel.
 
Tamar Cohen 
 
*** 

My kids loved Gan Israel! Everyday had an exciting and interesting program with a lot of excursions and activities for the children. As most of the staff were from Israel my kids could practise their Hebrew on a daily basis. They had the chance to interact with other children speaking Hebrew and learn about Judaism and its traditions. I will definitely send my children to GI every summer.
 
Noomi Greenfield

***

Våra barn Estéra 3 år och Gabriel 6 år gick på Gan Israel förra sommaren. det var perfekt för oss att mjuklanda i Sverige på detta sättet. Vi hade precis varit ett halvår i Israel och det var en omställning att komma tillbaka till Sverige. Trots att barnen bara kommit tillbaka till Sverige några dagar innan kände de sig direkt trygga och hemma när de kom till gan Israel. Personalen, programmen och upplägget på dagarna var väldigt berikande och roligt för barnen. Det var väldigt skönt för oss föräldrar att få lite tid att komma i ordning efter vår Israel-vistelse och ha tid att hitta tillbaka till våra rutiner. Jag tror att Gan Israel var väldigt bra för hela familjen och vår dynamik! Tack!

Petra Nord Kahn

***

Theo älskade ju dagarna på GI så det blir inte svårt att skriva ner några meningar! Svårare att begränsa sig…
Första dagen när jag hämtade sprang Theo emot mig och sprudlade av glädje medan han berättade om allt de gjort under dagen, parklek, postmuseum, sånger och lekt. Efter en stund kom en av ledarna med en plåt av nybakade bullar i form av torahrullar- jag blev helt paff- hur har ni hunnit göra allt på en enda dag?
I bilen hem sjöng Theo nån av alla hebreiska sånger han lärt sig under dagen. Han somnade vid 18 varje kväll hela veckan och det kan bara betyda att han var så full av äventyr och upplevelser att när han såg sin säng, däckade han!
Jättefint ordnat med god mat, intresserade ledare och mycket påhittiga och innehållsrika dagar. Det blir absolut GI för Theo även denna sommar!

Jenny Pergament Rafkin

***

Gan Israel is a wonderful experience for our Jewish heritage. It includes fun filled activities dedicated to teaching Jewish traditions and mostly lots of creativity on the part of the organizers. The counselors last year were energetic, enthusiastic and very playful with our kids. They are most welcome back! 
Our kids looked forward to going back every day and were saddened when summer camp came to an end… But in only 6 months the fun begins again! Don’t hesitate to join this year; your kids will thank you! 

Yona Levy Svensson

*** 

När jag för två år sedan hörde talas om Gan Israel blev jag genast intresserad. Ett judiskt sommarläger på dagtid lät perfekt för oss. Den första sommaren mina barn var med var Hanna 8 år, David 6 och Judit bara 3 år, så i början var hon mest med på försök. Även om hon är en ganska blyg person trivdes hon och ville vara med hela dagarna. Så när det var dags att planera förra årets sommar var barnen överens – de ville vara med på Gan Israel igen! Och nu i sommar blir det alltså tredje gången gillt.
Det vi gillar mest med Gan Israel är nog de engagerade ledarna och det ambitiösa programmet. Barnen har verkligen roligt! Barnen och ledarna sjunger, leker, pysslar, spelar fotboll och klättrar tillsammans hela dagarna, när de inte åker på utflykter eller går på museum. Barnen får gillar förstås också att träffa kompisar och leka med tillsammans. Under tiden hinner barnen lära sig en hel del om mitzvot och judiska traditioner. Varje år har lägret avslutats med en fest för föräldrarna då barnen har sjungit och visat upp vad de har lärt sig.
För oss föräldrar finns det ju också en annan fördel och det är att barnen kan få vara lediga från fritids och dagis längre än vad våra semesterdagar räcker till. Och vi hinner vara lediga mer tillsammans hela familjen.

Jane Reichel

***

En minnesvärd vistelse

Förra sommaren deltog vår dotter, Isabelle, i sommarkollot "Gan Israel".
Redan från första dagen trivdes hon mycket bra. Isabelle fick nya kamrater inför skolstarten, vilket också var av stor betydelse för oss, föräldrar.
Barnen deltog i många spännande utflykter, fick utomordentligt bratillagad mat och lärde sig många trevliga lekar, sånger och ej minst, traditioner. Allt detta av en mycket hängiven och trevlig personal. Vi fick alltid "ett soligt" bemötande, vilket i sin tur, bidrog till att både föräldrar och Isabelle såg fram emot en ny morgon med nya spännande aktiviteter.
Barnen fick uppleva och delta i fler utflykter än " en genomsnittsförälder med normal ambition" kan prestera på egen hand. Till allas stora glädje, förståss.
För oss är det en självklarhet att även denna sommar, skall vårt barn ha lika roligt. Stor tack till Mina, Chaim och alla fantastiska "madrichot".

Mare Thunborg med familjen