pushke.jpgPassa på att beställa Chabads Pushke (välgörenhetsbössa) att ha hemma eller på kontoret. Att ge tzedaka i en Pushke dagligen är ett sätt att regelbundet uttrycka engagemang och generositet.

Använd gärna detta formulär för att beställa Pushken. Du kan också ringa oss på 08 679 7067 eller maila [email protected]

För att tömma Pushken vänligen kontakta oss.

Skicka mig gärna Chabads Pushke.

Namn:

Gatuaddress:

Postnummer och ort:

Email eller telefonnummer:

Övrigt:

Vad är en Pushke?

Pushke är ett Jiddish ord som betyder bössa. Att ha en Pushke (insamlings- eller välgörenhetsbössa) hemma och använda den varje dag är en mycket vacker och gammal judisk tradition. Mitzvan (påbudet) för Tzedaka är en sed som härstammar från Abraham, vår förfader, en patriark som personifierade konsten att ge.

En Pushke hjälper oss att uttrycka vår generositet, snällhet och omtänksamhet. Att lägga Tzedaka i Pushken dagligen eller vid speciella tillfällen, kanske på födelsedagen eller innan Shabbat, ökar vår hängivenhet gentemot andra och förstärker vår naturliga judiska instinkt att dela med oss.

En Pushke i hemmet fungerar också som en symbol för våra vänner och för vår familj eftersom våra tankar fokuseras på andra. Pushken fungerar dessutom som ett viktigt verktyg för att uppfostra barnen att bli snälla och osjälviska.